Prague, Czech Republic
+420 734 691 486
locolab.info@gmail.com

Stavebnice 534.03 Krémák . Poválečná série

POZOR! stavebnice je dimenzována na pojezd BR57 od firmy ROCO pouze na verzi s tendrem, kde jsou hnané všechny tři nápravy (např. katalogové číslo :04116A), ale lze ji usadit i na pojezd BR58. Zde je potřeba upravit pojezd pro válce, jelikož válce u BR58 jsou propojeny dohromady. Tendry lze pořídit 818.0 svařované nebo nýtované, jež lze postavit z BR57, nebo tendr 935.1, který lze postavit z tendru lokomotivy BR23. Lokomotivu BR23 ale nebudete mít zbytečně. Na pojezd BR23 budete moci postavit naší nově připravovanou parní lokomotivu 365.0 s tendry 818.0,815 na pojezdu tendru z BR57.

Jelikož je 3D tisk stavebnic nový, níže uvádíme pár rad pro stavbu.

Model doporučujeme lepit vteřinovým lepidlem kromě oken. Na okna je ideální použít Revell Contacta a stříkačku s jehlou.

Jednotlivé díly stavebnice obsahují podpěry, bez kterých je nelze vyrobit. Třebaže jsou dimenzovány tak, aby nezasahovaly do pohledových částí, není možné se tomu zcela vyhnout. Doporučujeme tedy podpěry neodlamovat ani neštípat, ale odbrušovat je. Předejdete tím odštípnutí materiálu tam, kde nechcete. Pokud se tak stane, materiál můžete opět přilepit vteřinovým lepidlem nebo vykytovat. Jelikož je model tisknut v jednom kuse a ve speciální šikmé pozici, je nutné model na spodku ukotvit vícero podpěrami, a proto zde může docházet k menším deformacím rovných ploch. Opravy jsou jednoduché, a to broušením, překytováním nebo kombinací obou. Model doporučujeme přestříkat plničem dle vlastního uvážení.

Jedná se o stavebnici pro pokročilejší modeláře!

  • Je zakázáno jakýmkoliv způsobem stavebnice LocoLab formovat nebo jinak kopírovat!
  • Na veškeré produkty LocoLab se vztahují autorská práva!

Krátké informace ke stavebnici:

Tendr 818.0 je konstrukčně řešen přeskládáním motoru a ozubených kol z BR57, proto je zde nutné, aby tendr BR57 měl tři hnané nápravy. Tendr se skládá zespoda, a to prvně motor a poté složená převodovka. Motor má vůli a lze ho optimálně nastavit a přitlačit na ozubená kola tak, aby měla převodovka volný chod (zde složení převodovky a přitlačení motoru na ozubené provádějte velice opatrně). Samotné složení převodovky bude popsáno ve foto-návodu a je potřeba pouze dokoupit 2,5mm kulatinu, na kterých budou ozubená kola osazena. Standardně platí, že veškeré převodovky chtějí zaběhnout, nejlépe na sucho.

Tendr 935.1 lze využít celý i s motorem, tendr se jen nastaví naším dílem a vymezovacími podložky pro motor. Je také nutné stáhnout na motoru šneky cca o 1 mm na každé straně.

Stavebnice je dimenzovaná pro zkušené modeláře. Některé části stavebnice vám dávají variabilitu, proto je na vás, zda některé části na stavebnici zaměníte, nebo si jinak naší stavebnici upravíte.

Stavebnice 534.03 obsahuje:

  • tělo 534.03 (SLA tisk)
  • veškeré doplňky (SLA tisk) včetně dvou druhů komínů
  • leptané doplňky
  • převodovku pro tendr 818 – ozubená kola a motor se použije z BR57 (04116A)

Tendr 818.0 lze zvolit nýtovaný nebo svařovaný, nebo tendr 935.1 na pojezd BR23

stavebnice tendru obsahuje lepty + doplňky

Stavebnice neobsahuje:

  • pojezd BR57
  • přední běhoun

Cena : 6700 Kč (Očištěný 3D tisk od podpor +1200Kč)

Fotonávod ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *